V začetku meseca maja so učenci vseh šol v Občini Brežice dobili povabilo o sodelovanju v akciji zbiranja odpadnega gospodinjskega olja. Ker je bila v povabilu omenjena tudi privlačna nagrada, so se učenci sedmega razreda zelo ogreli za zbiranje.

Učenci so v akcijo vključili svoje starše, babice in sosede. Kmalu so ugotovili, da so ob četrtem razredu med vsemi razredi na šoli najbolj resno vzeli tekmovanje. Na tehtanje so prinesli veliko olja, svojega pa so jim dali še učenci četrtega razreda. Tako so zbrali več kot 9 kg olja na učenca.

Ko so zaposleni na Komunali Brežice odpeljali olje, so nestrpno čakali na rezultate. Kljub veliki količini olja, so učenci sedmega razreda morali zmago priznati učencem iz Bizeljskega. Ker pa so bili na Komunali Brežice zelo zadovoljni z odzivom po šolah, so se potrudili in priskrbeli nagrade za vse zmagovalne razrede osnovnih šol.

V petek, 8. 6. 2018, je učence pri pouku presenetil direktor Komunale Brežice, g. Aleksander Zupančič in jim podelil brezplačne vstopnice za kopanje v Termah Čatež. Učenci so bili kart zelo veseli in jih bodo kmalu porabili.

Razredničarka Andreja Šiško