Otroški parlament na osnovni šoli Globoko je v mesecu oktobru začel poglobljeno razpravo o duševnem zdravju otrok in mladine. Učenci so se zbrali, da bi obravnavali to pomembno temo in razpravljali o tem, kako izboljšati duševno zdravje svojih vrstnikov.

S sodelovanjem številnih učencev in učiteljev se je razprava osredotočila na prepoznavanje znakov duševnih težav, izobraževanje o duševnem zdravju ter ustvarjanje varnega in podpornega okolja za vse učence. Otroški parlament na šoli Globoko si prizadeva za ozaveščanje o tej temi ter spodbuja odprte in spoštljive pogovore o duševnem zdravju.

Predstavnica otroškega parlamenta, Dragana Radjen, je izpostavila pomen tega srečanja, dejala je: “Zavedamo se, da ima duševno zdravje velik vpliv na naše življenje in šolsko uspešnost. Zato se moramo pogovarjati o tem in iskati načine, kako lahko pomagamo svojim vrstnikom.”

Otroški parlament na osnovni šoli Globoko namerava nadaljevati z razpravami o duševnem zdravju otrok in mladine ter oblikovati konkretne predloge za izboljšanje podpore in virov na šoli. Skupaj želijo ustvariti bolj zdravo in razumevajoče okolje za vse učence.