Spoštovani,

Z Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so nas obvestili, da ves čas spremljajo dogajanje v zvezi z izbruhom novega koronavirusa. Glede na trenutno epidemiološko stanje vam v nadaljevanju posredujemo povezavo do spletnih strani z vsemi strokovnimi informacijami in pojasnili, kjer so objavljene aktualne in ključne informacije ter priporočila za zaščito zdravja prebivalcev. Vse novosti in podatke bodo tudi redno osveževali in so dostopni na spletni strani https://www.nijz.si/sl/pojav-novega-koronavirusa-2019-ncov.

Pomembno je poudariti, da je v času povečanega pojavljanja akutnih okužb dihal in drugih podobnih obolenj pomembno, da v šolah zmanjšamo tveganje za širjenje teh okužb. Na povezavi si lahko pogledate vsa priporočila za preprečevanje okužb dihal in drugih podobnih obolenj v vrtcih ter šolah https://www.nijz.si/sl/priporocila-za-preprecevanje-okuzb-dihal-in-drugih-podobnih-obolenj-v-vrtcihsolah

Pošiljamo vam tudi povezavo do spletne strani, kjer se nahajajo gradiva https://www.nijz.si/sl/koronavirus-sars-cov-2-gradiva .

Na tej povezavi dodajamo še okrožnico Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Veliko zdravja vam želi kolektiv OŠ Globoko