Člani Društva borilnih veščin Katana so v sredo. 20.09.2023 gostovali v OŠ Globoko  

V Društvu Katana poučujemo in treniramo borilno veščino Ju-Jitsu. Ju-jitsu izhaja iz Japonske in v dobesednem prevodu pomeni »mehka pot« ali »umetnost mehkosti«. Iz Ju-Jitsa so se kasneje razvile različne borilne veščine kot so karate, judo, aikido, idr., Skozi učenje tehnike ju-jitsa, kjer je glavni poudarek na samo – obrambi, otroci pridobivajo kondicijo, razvijajo koordinacijo, vztrajnost, koncentracijo in samodisciplino.

Člani so prikazali kaj se učijo – najprej udarce, blokade, brce, nato osnovne padce, saj je pomembno, da znamo pravilno pasti, da se čim manj poškodujemo, kar je uporabno tudi v vsakdanjem življenju. Prikazali so različne discipline – borbe, duo sistem, ter tudi različne obrambe pred morebitnim napadom – fizičnim ali orožjem. Pokazali so tudi spretnost z obvladovanjem nunčakov.

Na koncu so povabili vse otroke, ki so se jim pridružili in tudi sami poskusili. Treningi v klubu potekajo vsak ponedeljek in sredo od 18.00 do 20.00 ure ter ob petkih od 17.30 do 19.30 ure. Treningi so za otroke (splošni in tekmovalni)  in tudi rekreativni za odrasle.

Andreja Osredkar