V torek, 21. 11. 2017, se je v telovadnici OŠ Globoko odvil že 27. Glasbeni festival. Pod budnim očesom glasbenih učiteljev Maje Sakelšek in Vilka Ureka je svoj pevski pogum izkazalo kar 38 učencev in učenk. Strokovna komisija je imela dokaj težko opravilo pri izbiri prvih treh mest v tekmovalnem delu. Kot vsako leto je bil tekmovalni del razdeljen na dva sklopa: prvi sklop je zajemal pevke od 3. do 5. razreda. Strokovna komisija je izpostavila tri oziroma štiri pevke, saj sta si tretje mesto razdelili Melani Udovič in Valentina Kos, drugo mesto je pripadlo Neli Škofca, Eva Julija Borovšak pa je s svojo pesmijo Falling for ya osvojila prvo mesto.

V drugem tekmovalnem sklopu, ki je zajemala pevke od 5. do 9. razreda, si je prvo mesto po mnenju strokovne komisije prislužila Vanesa Kure s pesmijo Wish you were here, drugo mesto je pripadlo Piki Dukič, tretje pa Maji Kržan.

Tudi publika je izbrala svoje favorite in sicer v prvem sklopu so se strinjali s strokovno komisijo in prvo mesto namenili Evi Juliji Borovšak, nekaj glasov manj je dobila Melani Udovič in tako pristala na drugem mestu, Manca Zidanič in Katja Plevnik pa sta dobili enako število glasov za tretje mesto.

Med starejšimi učenkami pa so največ glasov publike dobile Maja Kržan – 1. mesto, Pika Dukič – 2. mesto in Gaja Pavlič – 3. mesto.

V času štetja glasov je bil program popestren z nastopom najmlajših učencev, od 1. do 3. razreda; prvič se je predstavil šolski ansambel OKEY in odlično zaigral in zapel Žuželčji žur in Despacito. Na odru smo imeli tudi gostjo iz Osnovne šole Bizeljsko, Manco Mihelin, ki je ogrela srca občinstva s kar tremi pesmimi.

Iskrene čestitke vsem nastopajočim in prisrčna zahvala vsem podpornikom naših mladih pevcev!

Danijela Radjen