V torek, 15. 11. 2022, so učenci 8. in 9. razreda v okviru tehniškega dneva Karierna orientacija spoznali kar 3 srednje šole in njihove programe. V gospodinjski učilnici se je predstavila Srednja šola za gostinstvo in turizem Novo mesto. Svetovalna delavka, ga. Anita Beguš je najprej predstavila pestrost programov (več na: https://www.ssgt-nm.si/predstavitev/izobra%C5%BEevalni-programi ) in šolskih dejavnosti. Dijak 4. letnika programa Gastronomija in turizem je izvedel delavnico priprave sadnih koktejlov. Pri tem so se preizkusili tudi nekateri naši učenci in v tem prav uživali. Vsi pa so imeli možnost poskusiti koktejl.

Nadalje se je predstavila Kmetijska šola Grm in biotehniška gimnazija Novo mesto. Najprej je profesor g. Marko Hrastelj, predstavil različne izobraževalne programe (https://ksgrm.net/predstavitev_programov ) in širok spekter šolskih dejavnosti. Naši nekdanji učenki, sedaj pa dijakinji 3. in 4. letnika, Maja in Ana, sta izvedli zanimivi delavnici – merjenje škrobnega indeksa in dozorelosti jabolk ter razvrščanje prehranske surovine do izdelka.

Tehniški dan se je zaključil s predstavitvijo Šolskega centra Rogaška Slatina. Zanimive izobraževalne programe je opisala ravnateljica, ga. Dubravka Berc Prah (https://scrs.si/ ), ki je med drugim povabila učence s starši na DAN ODPRTIH VRAT v torek 22. 11. 2022 od 16. do 19. ure. V kolikor se boste odločili za obisk, se prijavite na e naslovu iva.stukelj@scrs.si. Tudi iz Rogaške je svoje vtise predstavil dijak 2. letnika tehnika steklarstva in pomagal učencem pripraviti čudovite steklene mozaike. Pestrost dneva si lahko ogledate v slikah:

Danijela Radjen

Svetovalna delavka