Javni sklad RS za kulturne dejavnosti je tudi letos organiziral srečanje šol, ki so se prijavile, da pridobijo naziv Kulturna šola 2019. Srečanje se je odvijalo na OŠ Mokronog v petek, 20. 9. 2019. Tudi naša šola je dobila naziv Kulturna šola 2019. Dogodka smo se udeležile učiteljica za glasbo Maja Sakelšek in dve učenki iz zadnje triade, Maja Kržan in jaz. Srečali smo tudi učenca iz bližnje šole, OŠ Maksa Pleteršnika Pišece. Na OŠ Mokronog so za udeležence pripravili zanimive ustvarjalne delavnice. Ko smo okoli 9. ure zjutraj prispeli na šolo Mokronog in se registrirali, smo že dobili pisano zastavo kot simbol Kulturne šole.

Na šoli so nam najprej postregli z zajtrkom. Nato so za učence in mentorje potekale 3-urne delavnice. Maja in jaz sva v ustvarjalni delavnici delali skulpturo iz žice. Naredili sva grozd. Ko smo končali, smo imeli kosilo.

Sledil je drugi del delavnic. Na bližnji pločnik smo s šablonami in barvami v razpršilu narisali bose noge v mavričnih barvah. Noge so vodile do Doma krajanov. V njem so potem učenci OŠ Mokronog priredili kulturno prireditev s predstavo. Podelili so nam tudi priznanja za Kulturno šolo 2019. Ko se je prireditev končala, smo se vsi odpravili domov.

S tem se je končal zelo zabaven in poučen dan, na katerem sva Maja in jaz bolje spoznali, kaj vse je kultura.

Katja Plevnik, 7. razred