Šolsko leto 2018/2019 je bilo za vse pevke in pevce OŠ Globoko zelo uspešno in polno novih doživetij ter pričakovanj za prihodnje šolsko leto.

Uspešna glasbeno – pevska pot se je tako za 42 pevk in pevcev od 1. – 9. razreda začela v mesecu novembru z uspešnim nastopom na tradicionalni prireditvi Glasbeni festival. Tukaj so se pevke in pevci predstavili vsak s svojo pesmijo na velikem odru, ki je bil novost letošnjega festivala.

Po festivalu pa so se, kot vsako leto, začele intenzivne priprave za nastope na območnih revijah. Prvi so se na reviji »Čudežne pesmice« ob glasbeni spremljavi šolske Orffove skupine predstavili učenci in učenke 1. in 2. razreda. Letos jih je skupaj zapelo 28. Revija je potekala 6. 3. 2019 v KD Brežice.

Kmalu za tem je sledila revija, ki so jo nestrpno pričakovali učenci in učenke od 3. – 5. razreda, ki pojejo v OPZ. To je bila revija otroških pevskih zborov »Sijaj, sijaj sončece«, ki je potekala 20. 3. 2019 v avli Ekonomske in trgovske šole v Brežicah. Lanski uspeh smo s pevci na reviji ponovili tudi letos in se tako uvrstili na regijski nivo. Brez pomislekov smo se prijavili na regijsko  tekmovanje otroških in mladinskih pevskih zborov Posavja, Dolenjske in Bele krajine, ki je 10. 5. 2019 potekalo v Semiču. Da naš trud ni bil zaman smo dokazali s tamkajšnjim nastopom, za katerega smo po ocenah tričlanske komisije, osvojili visoko srebro (77,7 točk).

Na ta rezultat smo s pevci zelo ponosni in se tako skupaj veselimo uspehov tudi v prihodnje, saj smo prepričani, da nam bo skupaj uspelo.

S tem pa nastopi na reviji še niso bili končani. Svoj nastop na reviji »Pustite nam ta svet« so nestrpno pričakovale tudi pevke iz mladinskega pevskega zbora. Da bi se za nastop res dobro pripravile, smo skupaj odšle na tridnevne intenzivne pevske vaje v CŠOD Štrk na Ptuju. Bivanje na Ptuju nam je vsem ostalo v lepem spominu. Poleg petja smo tako uživale v naravi, se sproščale ob športnih igrah, se sprehajale po Ptujskih ravnicah in tako odkrivale skrivnosti tamkajšnjega naravnega sveta, zapele v mlinu, predvsem pa smo se medsebojno povezale in tako postale še močnejše in uspešnejše. Vse to, kar smo na intenzivnih vajah pridobile, smo uspešno pokazale na nastopu na območni reviji, kjer smo bile po mnenju strokovne spremljevalke, gospe Katje Gruber, predlagane na regijski nivo.

Da smo glasbeno, zborovsko in kulturno povezan kraj, pa nedvomno dokazuje že tradicionalna prireditev Globoko poje. Na odru Doma krajanov Globoko so zapeli vsi pevski zbori, ki delujejo na šoli in v kraju in teh je kar 10.

Tudi letos pa smo se predstavili na Pojočem vrtiljaku v Brežicah. Tam se vsako leto predstavijo učenci iz osnovnih šol občine Brežice. Letos so se predstavili v kar štirih kategorijah. Učenci in učenke naše šole so se predstavili v treh kategorijah. V kategoriji solo pevcev od 1. – 5. razreda, je s pesmijo Delam, kar se ne sme prvo mesto osvojila učenka Neli Škofca iz 5. razreda. V kategoriji solo pevcev od 6. – 9. razreda je s pesmijo Dobro jutro življenje nastopila Katja Plevnik iz 6. razreda in osvojila četrto nagrado. V kategoriji ansamblov pa je nastopil šolski ansambel OKEJ, ki je nastopil s pesmijo Bohemian Rhapsody,  in osvojil četrto nagrado.

Vsem pevcem in pevkam za vse uspehe iskreno čestitam, zahvaljujem se jim za njihovo delo, požrtvovalnost in trud in se že veselim podvigov, ki nas čakajo v prihodnje.

Učiteljica Maja Sakelšek