Naša šola že nekaj let sodeluje z brežiško zobno ambulanto, ki  preverja in skrbno pregleduje zobe naših učencev. Zobna asistentka Blanka Romih enkrat mesečno izvaja preventivno želiranje zob in učence poučuje o pravilni negi zob. Učenci so tudi del tekmovanja za čiste zobe ob zdravi prehrani in v lanskem šolskem letu se je izkazalo, da imajo najčistejše zobe učenci 4. razreda (zdajšnji 5. razred). Zmagovalci so se v začetku junija udeležili prireditve 35.Tekmovanja za čiste zobe ob zdravi prehrani med slovenskimi osnovnošolci, ki je bila  v dvorani Tivoli v Ljubljani.

Med več kot 700 osnovnimi šolami  Republike Slovenije so razglasili in nagradili najboljše med najboljšimi, to je 9 regijskih zmagovalcev in naj razred Slovenije 2018.

V zabavnem delu programa so bili z nami  Kapitan  Aquafresh,  gimnastična skupina Zale, akrobatska skupina Dunking Devils (originalna skupina, ki nastopa po svetu/NBA,FIBA Eurobasket,BBC TV…) in  glasbena skupina Čuki. Z njimi se je veselil tudi predsednik države, gospod Borut Pahor.

Več si lahko ogledate na posnetkih:

https://www.facebook.com/oddajaDan/videos/257186218172825/

https://www.facebook.com/borutpahor.si/videos/10156654746952859/